Зараз сковорідка з керамічним покриттям – не просто не рідкість на кухні, а кращий друг сучасної господині. Ці вироби зручні, популярні, і дуже красиві. Але термін служби такої сковороди безпосередньо залежить від того, наскільки правильно ви виберете.

Як і кожен вид посуду, сковорідки з керамічним покриттям мають свої особливості. А їх популярність призвела до появи великої кількості міфів, пов'язаних з таким покриттям. Щоб вибрати гарну сковороду, давайте їх розвіємо, і з'ясуємо, якими основними характеристиками володіють такі кухонні девайси.

У чому суть керамічного покриття

Ці сковороди прийшли на зміну популярним колись тефлоновим сковорідках. При всій практичності тефлону як антипригарного покриття, він виявився токсичним. З'ясувалося, що при сильному нагріванні тефлон виділяє шкідливі для здоров'я речовини.

Кераміка такою сумною особливістю не володіє, але зате відмінно виконує свою функцію практичного антипригарного покриття. Вона також легко миється, але шкоди здоров'ю не несе.

Керамічні сковорідки бувають двох типів, залежно від технології їх виготовлення:

  • литі;
  • штамповані.

Перші більш довговічні, а другі коштують дешевше.

Будь-яка керамічна сковорідка тришарова: шар кераміки знизу, потім шар алюмінію, потім знову кераміка. При цьому алюміній обраний за його легкість, а кераміка робить сковороду дуже міцною.

Завдяки властивостям кераміки, такі сковороди не тільки безпечні для здоров'я, але і екологічні. Якщо вибрати якісну сковороду з керамічним покриттям, то вона прослужить вам дуже довго, а доглядати за нею просто.

Про що потрібно пам'ятати, користуючись такою сковородою

  • Антипригарне покриття – це захист сковороди від пригорання, а не їжі. Тому використовувати трохи масла доведеться все одно.
  • Термін експлуатації сковороди з таким покриттям вище, ніж у більшості інших сковорідок.
  • Кераміка боїться перепадів температур, тому краще не мити їх в посудомийній машині, щоб уникнути появи мікротріщин.
  • Керамічні сковороди мити легше, ніж інші, тому що навіть пригорілі їжа дійсно не пристає до поверхні, і їх досить легко обполоснути.
  • Такі сковороди не бояться високих температур (аж до 450 градусів), при цьому прогріваються рівномірно і швидко. Примітно, що ручка сковорідки залишається звичайної температури, і можна обійтися без прихватки.
  • Керамічні сковороди більш стійкі до невеликих пошкоджень і дрібних тріщин, що робить їх довговічними.

Практичність керамічного покриття принесла таким сковородам заслужену популярність. Використовуйте керамічні Сковороди на будь-якій плиті, крім індукційної, оскільки остання вимагає особливого посуду. І готувати стане набагато приємніше і легше.