Кондитерською майстерністю в домашніх умовах захоплюються багато господинь. Адже приємно порадувати рідних і близьких повітряними еклерами, хрустким печивом і ароматним тортом.

Для створення шедеврів, скоєно не потрібно особливих умінь – важливо мати покроковий рецепт, набір продуктів і девайси. А про те, що потрібно в першу чергу, щоб процес випічки був легким і якісним, піде мова далі.

Що необхідно для приготування тіста і роботи з кремом

Для того щоб створити кулінарний шедевр важливо дотримуватися пропорцій, зазначених у рецепті. Для цього необхідно мати мірні ємності для кухні. Вони мають компактний вигляд, нанесена шкала дозволяє відміряти настільки видів сипучих і рідких продуктів: борошно, цукор, манку, молоко, воду та інше.

Хоча, за відгуками досвідчених господинь, краще придбати ваги кухонні. Вони відрізняються максимальною функціональністю, дозволяють визначати вагу таких продуктів, як яєчні білки або жовтки і багато іншого.

Для приготування тіста, також буде потрібно:

  • сито;
  • лопатки з силікону або пластику;
  • ємність з дозатором для поділу тесту на рівні частини.

Щоб корж для торта рівномірно пропікся в духовій шафі, і його було легко дістати, необхідна форма зі знімними бортами.

Для тих, хто захоплюється випічкою пиріжків, варто придбати килимки для випічки. Це стане запорукою того, що нижня сторона пиріжків буде рум'яною, що не пригоріла, і вам не доведеться мити деко від залишків масла. Килимки виготовляють з силікону, їх легко мити і можна зберігати в згорнутому виді для економії місця.

Для приготування мафінів і печива необхідні форми для випічки. Вони також позбавлять вас від необоримости мити зайву посуд, і ви можете бути впевненими в тому, що всі вироби ідеально будуть вийматися після охолодження.

Практично всі кондитерські вироби прикрашаються кремами. Для того, щоб не витрачати сили на збивання, варто користуватися блендером або міксером. Але досить часто, крім електричних помічників, потрібні додаткові кондитерські інструменти, такі як:

  • лопатки і гребінці – для нанесення і розрівнювання крему, створення рельєфу;
  • кондитерські шприци і мішки з різними насадками – для створення малюнка, написи, декоративних елементів;
  • силіконові кисті – дозволяють швидко і якісно просочити коржі;
  • набір трафаретів – використовується для нанесення малюнка за допомогою цукрової пудри або какао.

Також варто подбати і про красиву подачу. Сьогодні виробники пропонують різноманітні страви, що обертаються круглі підставки з кількома ярусами і т. п.