Дітей після першого року життя необхідно вчити самостійно їсти. А для того, щоб процес навчання був ефективним, крихітку треба зацікавити. Для цього варто придбати якісний і зовні привабливий посуд. Вона дозволить малюкові відчувати себе за столом повноцінним членом сім'ї, і він швидко освоїть правила користування столовими приладами.
Основні критерії вибору
Матеріал
Як всі товари для малюків, дитячий посуд повинна бути виготовлена з безпечних, не токсичних матеріалів. Краще, якщо це буде якісний пластик. Фарфор хоч і має масу переваг, однак, це досить крихкий матеріал. Його краще використовувати після того, як малюк навчиться впевнено їсти і пити.
При виборі виробів із пластику, що визначають факторами повинні стати:
- термостійкість – суп або каша спочатку можуть мати високу температуру;
- відсутність стороннього запаху;
- наявність сертифіката якості;
- зручна форма - стійка широка основа;
- привабливий зовнішній вигляд;
Для тих, хто користується посудомийній машиною, необхідно вибирати ті вироби, на яких є відповідний допуск.
Що потрібно
У дитини весь посуд повинна бути індивідуальною, в тому числі і столові прилади. Сьогодні виробники пропонують дитячі столові прибори в комплекті. Вони містять ложку, вилку і навіть ніж. Бачачи, як ними користуються дорослі, малюк, з часом почне копіювати їх дії.
Важливо, щоб при виготовленні столових приладів використовувався якісний довговічний силікон. Краще, якщо ручка буде прогумованою, це запобіжить вислизання. Вилка повинна мати широкі зуби, це виключить неприємні відчуття при зіткненні з ніжними дитячими яснами.
Багато однорічних дітей вже впевнено користуються поїльниками, тому за столом їм можна давати чашку. Кращі чашки для дітей – це ті, що виготовлені з небиткого матеріалу, з ручками з двох сторін. Це дозволить дитині її впевнено тримати, а ризик проливання максимально знизиться.
Досвідчені мами радять купувати тарілки для дітей досить глибокі, з широкою основою. Наявність малюнка на дні стане стимулом для малюка скоріше її спустошити.
Сьогодні можна вибрати мисочки, розділені на кілька секцій. Так, в одну ємність можна буде покласти гарнір і салат.
Багато фахівців не рекомендують розігрівати дитячу їжу в СВЧ, однак, якщо без цього не обійтися, то вся посуд повинен мати на маркуванні позначення, що допускає цей процес.