Незалежно від кулінарних навичок, в кожному будинку необхідно мати основний набір кухонного посуду: каструлі різного розміру, коновки. Це дозволить з комфортом готувати страви і не захаращувати меблі непотрібними пристосуваннями. Про те, що повинно бути на кожній кухні, піде мова далі.

Основні критерії вибору

Комплектація

Залежно від бюджету, посуд можна купити окремо або в комплекті. Величезний асортимент готових наборів дозволить придбати необхідні вироби одного дизайну.

З іншого боку, не завжди є можливість одноразово витратити значну суму. В цьому випадку, можна поступово купувати все необхідне. Наприклад, каструлі Fissman пропонуються в різних обсягах, а великий вибір дозволить придбати девайси в аналогічному стилі.

Кількість

Для сім'ї, що складається з 4 осіб, цілком достатньо мати до 5 каструль різного розміру і ківш. Це необхідний мінімум, який дозволить готувати перші і другі страви.

Якщо сім'я складається з 6 осіб і більше, то необхідно мати:

  • місткий ківш (до 2 літрів) для розігрівання перших страв;
  • якщо в сім'ї є маленькі діти, то знадобляться маленькі каструлі для каш і супів;
  • сотейник невеликого розміру для приготування соусів або підлив;
  • дві каструлі об'ємом до 5 літрів для супів і компоту;
  • кілька ємностей середнього розміру (до 3 літрів) для приготування других страв.

Для тих, хто займається заготовками на зиму, необхідно придбати якісну 10-літрову каструлю. Вона дозволить готувати сироп і маринад для фруктів і овочів.

Матеріал виготовлення

Асортимент пропонованого посуду величезний, різноманітний і матеріал її виготовлення. Це може бути:

  • нержавіюча сталь;
  • металеві ємності з емальованим або антипригарним покриттям;
  • алюміній;
  • жароміцне скло.

на думку фахівців, каструля з нержавійки – найбільш вдалий вибір. Сьогодні багато виробників використовують нержавіючий сплав, що відрізняється:

  • привабливою глянцевою поверхнею;
  • довговічністю;
  • універсальністю.

Емальовані вироби мають естетичний вигляд і доступну вартість, однак, вимагають обережного використання.

Посуд з антипригарним покриттям функціональний, виключає пригорання, але вимагає особливої обережності при експлуатації через можливе утворення подряпин.

В алюмінієвому посуді зручно відварити овочі, пасту, кип'ятити молоко, проте в ній не рекомендується зберігати приготовані страви.

Каструлі Скляні екологічні, в них зручно стежити за процесом приготування, багато з них можна використовувати в духовій шафі і НВЧ. Виключивши різкі температурні перепади, можна розраховувати на їх тривале і комфортне використання.