Ніж - найдавніше винахід людини, древнє і ложки, і виделки. Неодмінний і незамінний атрибут будь-якої, професійної або домашньої, кухні. Якщо ще в минулому столітті кухонне господарство обходилося двома-трьома ножами, то сьогодні виробники, «диференціюючи» завдання і призначення, пропонують найширший асортимент цих корисних виробів.
Умовно можна виділити кілька базових груп сучасних кухонних ножів.

Професійні ножі шеф-кухаря

Вони універсальні, використовуються для оброблення, обробки і різання найрізноманітніших продуктів, рубки невеликих кісток. Розрізняються за вагою, розмірами і формою леза (як правило, з масивної рукояткою). Даний вид ножів відрізняється високою міцністю і зносостійкістю, не вимагаючи частої правки і заточки.

Хлібний ніж - довге, однакове по ширині лезо з тупим або зрізаним кінцем. Одностороння заточка зубчиками дозволяє швидко і акуратно нарізати батон на скибочки необхідної товщини, з мінімумом крихт.

Філейний ніж - довге й тонке лезо з особливо гострим кутом заточки. Саме вона дає можливість різати м'ясо і рибу на рівні порційні шматочки без прилипання до ріжучої поверхні і деформації продукту.

Ніж для чищення овочів і фруктів - буває різних конструкцій, але в основному - це короткий загострене на кінці пряме, увігнуте або фігурне лезо з невеликою ручкою. Такий ніж зручний для попередньої обробки овочів будь-яких розмірів, форми і щільності - від яблука і апельсина до картоплі і гарбуза.

Ніж для нарізки - при різних розмірах і формах, їх об'єднує особливо гостра, так звана «ельфійськая заточка» з хвилеподібною, особливо гострої ріжучої крайкою. Дана заточка хороша для швидкої, тонкої і естетичної підготовки «нарізки» від палки ковбаси або бруска сиру до окосту, кабанячого боки, тушки птиці для подачі до столу.

Матеріал
Основна деталь будь-якого ножа - клинок, і особливе значення має матеріал, з якого він зроблений. Традиційний матеріал - сталь в різних варіантах.

Зазвичай це високовуглецева нержавіюча сталь з добавками хрому, титану, марганцю, ванадію, нікелю та інших металів, що підвищують міцність, опір корозії і естетичний вигляд. Якісна сталь забезпечує гладку, без каверн, зазубрин і вм'ятин, поверхня по всьому лезу, що підвищує довговічність і зручність у використанні.

Останнім часом широку популярність набувають керамічні клинки, виготовлені за особливою технологією з діоксиду цирконію.

Вони не вимагають заточування, багато легше сталевих аналогів, відрізняються оригінальними дизайнерськими рішеннями. Однак у «бюджетних» моделей є якийсь недолік - крихкість. З той же час дорогі і якісні зразки (в основному, японського виробництва) за своїми експлуатаційними характеристиками не тільки відповідають сталевим, але і їх перевершують. Колір таких ножів - білий або чорний, що може служити додатковим декоративним елементом кухонного начиння.
Доступні також ножі, виконані з міцного пластику

Рукоятки
Вибір рукоятки залежить від смаку і пристрастей користувача. Одна основна вимога - відсутність ковзання. Матеріали що використовуються для цього: метал, дерево, і пластик. Як то кажуть - на будь-який смак.

Особливо красиво і естетично виглядають кухонні ножі, що поставляються в наборах.

У нашому інтернет магазині ви можете вибрати ніж для абсолютно будь-яких потреб і різних цінових категорій

У своєму асортименті ми підібрали ножі тільки кращих виробників. Готуйте з задоволенням!